Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

The woman in black


Η γυναίκα με τα μαύρα

Σκηνοθεσία: James Watkins
Πρωταγωνιστές: Daniel Radcliffe, Ciaran Hinds
Διάρκεια: 95’
Έτος: 2012

Το ζουμί: Ένας νεαρός δικηγόρος πηγαίνει σε ένα χωριό της αγγλικής  ενδοχώρας για να ξεκαθαρίσει ένα θέμα κληρονομιάς που περιστρέφεται γύρω από μια απομονωμένη έπαυλη. Οι κάτοικοι του χωριού, όμως, φέρονται περίεργα, ενώ στην ίδια την έπαυλη έρχεται σε επαφή με μια περίεργη μαυροφορεμένη παρουσία.

Λίγα λόγια για το έργο: Ταινία τρόμου βρετανικής παραγωγής βασισμένη σε ομώνυμο βιβλίο του 1983 που είχε γίνει ξανά ταινία (δεν είχε κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους) το 1989. Μπορώ να πω ότι η "Γυναίκα με τα μαύρα", παρά τα όποια ελαττώματα, είναι αρκετά ικανοποιητική για το είδος της, ειδικά αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι ο τομέας του κινηματογραφικού τρόμου περνάει τα τελευταία χρόνια μια κρίση.

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

The Rocky Horror picture show



Σκηνοθεσία: Jim Sharman
Πρωταγωνιστές: Tim Curry, Susan Sarandon, Barry Bostwick
Διάρκεια: 100’
Έτος: 1975

Το ζουμί: Ένα νεαρό ζευγάρι βρίσκεται στη μέση του πουθενά όταν το αυτοκίνητό τους χαλάει. Αφού περιπλανηθούν μέσα στη βροχή, θα βρουν ένα κάστρο όπου θα ζητήσουν τη βοήθεια του ιδιοκτήτη. Αγνοούν, όμως, ότι ο ιδιοκτήτης είναι ένας τραβεστί, παρανοϊκός γιατρός που προσπαθεί να δημιουργήσει έναν άνθρωπο για να ικανοποιεί τις σεξουαλικές του ορμές.

Λίγα λόγια για το έργο: Μου αρέσουν όλα τα είδη ταινιών, άλλα περισσότερο, άλλα λιγότερο. Δηλαδή σχεδόν όλα. Το μόνο είδος που δεν αντέχω είναι τα μιούζικαλ. Τα βαριέμαι ανυπόφορα. Πρέπει να είμαι σε ειδικό mode για να καθίσω να δω. Γι αυτό και έχω δει μόλις τέσσερα. Το τέταρτο ήταν το "Rocky Horror picture show" και αποτελεί μια εξαίρεση του είδους για τα γούστα μου. Γιατί και το ίδιο θα έλεγα ότι δεν ακολουθεί την κλασσική συνταγή των μιούζικαλ. Είναι μια μίξη του είδους με παρωδία ταινιών τρόμου. Και οι αναφορές στις ταινίες τρόμου είναι αρκετές.
Η υπόθεση δεν έχει πολλά παραπάνω από αυτά που ήδη έγραψα. Το ζευγάρι είναι ο Brad και η Janet (Barry Bostwick και Susan Sarandon αντίστοιχα), οι οποίοι είναι αρραβωνιασμένοι και τρελά ερωτευμένοι. Όταν φτάσουν στο τρομακτικό κάστρο απ' την αρχή καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά.