Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

You 're just too ...cool to be true!


15 cool χαρακτήρες!
 Η σειρα, ειδικά στη δεκάδα, με παίδεψε λίγο κι επειδή νευρίασα τους έβαλα λίγο στην τύχη.


15. Tyler Durden - Brad PittFight club      
 Οκ, ίσως όχι η κλασσικότερη φιγούρα ή και κάποιος που θα περίμενε κανείς να δει σε αυτή την κατηγορία αλλά νομίζω ότι σε αυτή τη χαμηλή θέση, έστω, του αξίζει. Άλλωστε για να τρως τόσο ξύλο μόνο και μόνο επειδή έχεις βαρεθεί τον τρόπο ζωής σου και παρόλα αυτά να μένεις πιστός στις ιδεολογίες σου πρέπει να είσαι λίγο cool



14. Jack Sparrow - Johnny Depp – The pirates of the Caribbean  
Η αλήθεια είναι ότι μετά από 3 sequel κατάντησε λίγο προβλέψιμος και όχι τόσο αστείος (χωρίς να έχω δει το καινούριο βέβαια). Όμως η διασκεδαστική καρικατούρα του πειρατή που δημιούργησε ο Johnny Depp που ξεφεύγει από κάθε δυσκολία με μοναδικό τρόπο, τον έκανε συμπαθή στο ευρύ κοινό.



13. The bride/ Beatrix Kiddo/ Black Mamba - Uma Thurman – Kill Bill
Γυναικάρα με σπαθί που μακελεύει ένα στρατό Γιαπωνέζων για πρωινό και συνεχίζει με οποιονδήποτε σταθεί μπροστά της. Αα, ανέφερα ότι την πυροβόλησαν στο κεφάλι, επέζησε, ξύπνησε μετά από 4 χρόνια σε κώμα και περπάτησε χωρίς βοήθεια από κανέναν μέσα σε λίγες ώρες? Cult φιγούρα στο 13.




12. Danny Ocean - George Clooney – Ocean’s eleven 
 Ίσως με λίγο αυτοπεποίθηση παραπάνω από όσο έπρεπε αλλά με περίσσιο στυλ, ο George ληστεύει καζίνο με τόση άνεση και ευκολία που πρέπει να πάρει τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη για να τον ενημερώσει!



11. Ellen Ripley - Sigourney WeaverAlien 
Η πρώτη κινηματογραφική γυναικεία φιγούρα με αρχ***α μεγαλύτερα από αυτά των αντρών συμπρωταγωνιστών! Αν και μάλλον θα έπρεπε να βάλω τη δεύτερη ταινία, ακόμα και από την πρώτη φαίνεται ότι η Ripley δε σηκώνει πολλά πολλά. Get away from her you bitch!!


10. John McClane - Bruce Willis – Die hard
Ματσό αστυνομικός (με κρυμμένες ευαισθησίες!) πρώτα σκοτώνει και μετά πετάει την ατάκα! Ας τον κυνηγάνε όσοι θέλουν, ο John McClane θα βρει τρόπο όχι μόνο να ξεφύγει αλλά και να γράψει στην μπλούζα του κακού: I have a machine gun! Ho ho ho!




9. Han Solo - Harrison FordStar wars 
Όταν κατατροπώνεις μία ολόκληρη αυτοκρατορία (εντάξει, με λίιιιιγη βοήθεια), σε μετατρέπουν σε πλάκα και επιστρέφεις δριμύτερος, κρατάς μέσα από όλα αυτά την αίσθηση του χιούμορ σου και κερδίζεις και την κοπέλα, τότε είσαι cool.



8. The man with no name - Clint Eastwood – A fistfull of dollars/ For a  few dollars more/ The good, the bad and the ugly  
You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig.  
Λίγα λόγια και καλά



7. Capt. Hilts - Steve McQueen – The great Escape
Ναι, οι συνεχείς απόπειρες απόδρασης από ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης και μια αξέχαστη καταδίωξη πάνω σε μηχανή κατά τη διάρκεια της οποίας πηδάει συνεχώς πάνω από φράχτες τον βάζουν στους πιο cool χαρακτήρες. 



6. Indiana Jones - Harrison Ford – Raiders of the lost ark  
Χωρίς λόγια



5. Harry Callahan - Clint Eastwood – Dirty Harry
I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Μπορεί να επαναλαμβάνομαι αλλά αξίζει! Λίγα λόγια και καλά.



4. Thomas Crown - Steve McQueen – The Thomas Crown affair
Ένας ηθοποιός με στυλ και γοητεία, ένας χαρακτήρας που δεν κωλώνει να ληστέψει τράπεζα δύο φορές, χωρίς να συμμετέχει στη ληστεία και να παίζει τη γάτα με το ποντίκι με τη γυναίκα που τον κυνηγάει. Οκ Pierce, καλός είσαι κι εσύ, δε λέω, αλλά ο Steve είναι σε άλλο επίπεδο.



3. James Bond - Sean ConneryDr No
Δε θα βρισκόταν σε αυτή τη λίστα ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με το χαρακτήρα και τον έκανε έναν απ’ τους πιο δημοφιλείς του κινηματογράφου δίνοντας έναυσμα για καμιά 20αριά ταινίες ακόμα (τυχαίος ο αριθμός, δε θυμάμαι πόσες είναι!); Bond. James Bond.



2. Virgil Tibbs - Sidney Poitier – In the heat of the night
Αυτός ήταν ο χαρακτήρας που μου έδωσε την ιδέα για αυτή τη λίστα. Γιατί όταν καθόταν στη φυλακή και ανέκρινε με άνεση τον κρατούμενο σκέφτηκα ότι εκείνη τη στιγμή πραγματικά ήτανε cool! Έτσι απλά. (Και επίσης για την ατάκα: "They call me Mr Tibbs!")



1. Luke - Paul Newman – Cool hand Luke
Νομίζω ο χαρακτήρας που θα έβαζαν οι περισσότεροι στην κορυφή αυτής της λίστας. Αφού το λέει κι ο τίτλος της ταινίας. Ο χαρακτήρας που αρνήθηκε να υπακούσει το κατεστημένο, που φώναξε «Σκατά στην εξουσία» και που έφαγε 50 αυγά σε μία ώρα! Γιατί; Γιατί έτσι

7 σχόλια:

  1. ωραία ανάρτηση,μπράβο!!!ωραίες επιλογές!
    respect στον Paul Newman, Steve McQueen και Clint Eastwood.η λίστα θα μπορούσε να είναι τεράστια θα συμφωνήσω. Προσωπικό σχόλιο :στις πρώτες θέσεις κατά τη γνώμη μου δεσπόζει ο πιο cool όλων των εποχών ηθοποιός και ήρωας από μόνος του ταυτόχορνα, Marlon Brando για την ταινία on the waterfront και όχι μόνο!και φυσικά δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω και τον all time clasic ηθοποιο Humphrey Bogart, με τη συγλονιστική ερμηνεία του ως "cool" Rick Blaine στη θρυλική Casablanca!!
    ωραία δουλειά Sach! (Ted...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ Ted!
    Όσον αφορά το σχόλιό σου, δεν ξέρω αν βλασφημώ, αλλά ο Brando δεν πληρούσε τα δικά μου κριτήρια για να μπει στη λίστα με αυτή την ταινία!! Όσο για τον Bogart, ίσως να έπρεπε να τον είχα βάλει, αν και σε γενικές γραμμές έχω διαλέξει λίγο πιο action φιγούρες! Τουλάχιστον νομίζω ότι οι υπόλοιποι χαρακτήρες, ειδικά των πρώτων θέσεων, ήταν αντάξιοί του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να σημειωσω μια μεγαλη απουσια
    Michael Caine-Get Carter (1971)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν την έχω δει την ταινία φίλε μου! Αλλά συμφωνώ ότι θα μπορούσε να μπει αν κρίνω από τον ηθοποιό (και το cool βρετανικό του στυλ!) Και θα μπορούσα να προσθέσω το Italian job με την ατάκα: "You're only supposed to blow the bloody doors off!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (Φυσικά εννοώ το Italian job του 1969 με τον Michael Caine!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. o Keanu Reeves στο Constantine: αθλια ταινια αλλα ο Reeves σκοτωνει δαιμονες με το τσιγαρο μονιμως στο χερι,δεν χαμογελαει ποτε ουτε κατα διανοια και απο το μαλλι του δεν πεταει ουτε μια τριχα ακομα και αν κανει δεκα κωλοτουμπες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαχαχα! Φίλε μου ανώνυμε δεν μπορώ να δω τον Keanu σαν cool χαρακτήρα. Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου αλλά για μένα είναι πολύ γλυκανάλατος μωρέ! Τον προτιμώ σίγουρα στο Matrix.

    ΑπάντησηΔιαγραφή