Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Killing me softly. Or not…

Πριν από μερικές μέρες έβλεπα την ταινία που βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας και με έκανε να σκεφτώ διάφορες συγκεκριμένες κινηματογραφικές στιγμές. Για την ακρίβεια με έκανε να σκεφτώ διάφορους κινηματογραφικούς θανάτους. Η αλήθεια είναι ότι πολλές τέτοιες στιγμές μας έχουν μείνει καρφωμένες στον εγκέφαλο. Είτε για την έντονη βία και τη στυλιζαρισμένη απόδοση, για το απρόσμενο timing ή για όλα τα παραπάνω μαζί. Ακολουθούν 10 + 1 κινηματογραφικοί θάνατοι που έκαναν εντύπωση (σε μένα αλλά και γενικότερα). Να πω δυο πράγματα πρώτα 1) Είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμιότυπα να είναι spoilers, 2) Πολλά βίντεο είναι για γερά στομάχια. Το λέω σε περίπτωση που δεν τα έχετε δει και σκοπεύετε να το κάνετε.



10. Deep blue sea – Jumping shark

Καρχαρίας έξω απ’ τα νερά του αρπάζει τον Samuel πάνω που πάει να ξεκινήσει αυτούς τους εκνευριστικούς, εμψυχωτικούς λόγους που όλοι μετά νιώθουν ότι θα τα καταφέρουν. Η ειρωνεία στα καλύτερά της.


9. Phenomena – Keep your head on

Το αστείο είναι ότι πριν το κοντινό με τη λαμαρίνα, δεν υπάρχει κανείς σε απόσταση 2 μέτρων από τον τυπά. Κι επίσης η Jennifer Connelly φαινόταν από μικρή ότι θα γινόταν γυναικάρα.


8. A nightmare on Elm street – Poor Johnny

Η πρώτη ταινία του Johnny Depp. Και τον σκότωσαν. Μετατρέποντάς τον σε πίδακα αίματος. Nice!


7. Midnight express – Bite me

Νομίζω από όλη τη λίστα, αυτή η σκηνή είναι η πιο έντονη, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι η πιο δραματική και η μόνη στην οποία μπορείς να νιώσεις οίκτο για τον ήρωα.


6. Friday the 13th – Relax Kevin

Ο μόνος λόγος που δε με πήγε πριτς πριτς (τουλάχιστον έτσι έχω επιλέξει να θυμάμαι) την πρώτη φορά που είδα αυτή τη σκηνή, είναι ότι (δυστυχώς) γνώριζα για την ύπαρξή της.


5. Braindead – The party it's over!

Η ιδιοφυΐα του Peter Jackson αγγίζει ταβάνι τη στιγμή που μπαίνει ο ήρωάς μας κρατώντας μια μηχανή του γκαζόν. Ξέρεις ότι αυτό που θα συνεχίσει θα είναι επική καλτίλα!


4. Pulp fiction – Marvin

Βραβείο Unexpected Death (μαζί με το Phenomena). Δε νομίζω ότι υπήρχε κανείς που το προέβλεψε…


3. Kill Bill – Black Mamba

Οκ. Πόση έμπνευση χρειάζεσαι για να βάλεις μια black mamba μέσα στη βαλίτσα με την αποζημίωση κάποιου? Πόση?


2. Alien – Chest burst 

Δε χρειάζεται συστάσεις. Μια απ’ τις τρομακτικότερες και χαρακτηριστικές στιγμές του κινηματογράφου.


1. Scanners – Blow up 

Το είδα πριν μερικές μέρες και αποτέλεσε την έμπνευση. Ποτέ ένα κεφάλι που εκρήγνυται δεν περνά απαρατήρητο!


 Και Bonus

Drive – Hammer time

Ξέρω ότι δεν πρόκειται περί θανάτου και γι αυτό δεν είναι "μέσα" στη λίστα αλλά είναι bonus. Γιατί αν ο Οδηγός είχε κατεβάσει αυτό το σφυρί θα είχε μπει άξια στις πρώτες θέσεις.

5 σχόλια:

  1. Ωραιότατη ανάρτηση, kudos! Να πω κι εγώ μια από τις αγαπημένες μου σκηνές και συγκεκριμένα αυτή από το "The Thing" όταν ανοίγει το στομάχι του τύπου και...και όλοι ξέρουμε τι γίνεται μετά :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θυμάμαι ότι σκέφτηκα το The Thing, αλλά δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν έβαλα καμία σκηνή από εκεί! Αυτή που λες είναι χαρακτηριστική. Θα έλεγα είναι το ακριβώς αντίστροφο του Alien. Στο ένα ο εξωγήινος "βγαίνει" από τον άνθρωπο, στο άλλο ο άνθρωπος "μπαίνει" στον εξωγήινο!
    Grazie Winry!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετική ανάρτηση!!!Μου άρεσε πολύ!!!
    Πολύ ωραίοι....ξαφνικοί θάνατοι εάν εξαιρέσουμε το Alien που είναι η κορυφή του breakthrough death η black mamba θυμάμαι πως με είχε τρομάξει υπερβολικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Thanks academy! Χαίρομαι που άρεσε η ανάρτηση, γιατί να πω την αλήθεια είχα μια μικρή αμφιβολία.
    Alien σκέφτηκα να το βάλω πρώτο μιας και είναι, αντικειμενικά, η πιο πετυχημένη απ' τις παραπάνω, αλλά είπα να πρωτοτυπήσω με τον cult horror του Cronenberg!

    ΑπάντησηΔιαγραφή